Taiji Gong in Nijmegen

Terug naar de bron. Hervind je innerlijke kracht en helderheid van geest

Sommige mensen hebben een natuurlijke uitstraling en lijken altijd in de flow te zitten. Veel kinderen hebben dit stralende aanvankelijk ook, maar raken het meer of minder kwijt als ze een paar keer een tik van het leven hebben gehad. Totdat je volwassen genoeg bent om aan je herstel te beginnen, dan ga je op zoek. Maar waarnaar? Heb jij het gevoel dat je die uitstraling mist of dat je moeilijk in de flow van het leven kunt komen? Vind jij dat je eraan toe bent om met je herstel te beginnen of heb je zin om onaangeboorde bronnen van je potentie wakker te maken? Of wil je gewoon goede begeleiding van een ervaren leraar om meer inzicht te krijgen in de werking van je lichaam, energie en geest? Dan ben jij de juiste persoon voor Taiji Gong.

Taiji gong cursussen

Taiji Gong helpt je bij het ontsluiten van de macht om je leven te veranderen. Heb je belangstelling om cursussen te volgen? Wij verzorgen de lessen nu in de vorm van een stichting met de naam YinYang Harmony. Bij YinYang Harmony vind je meer informatie over de trainingen en workshops.

Meer informatie


Wat is Taiji Gong?

Taiji Gong is een bewegingskunst, met een martiale spirit waarmee je leert makkelijker om te gaan met je omgeving en in het bijzonder met andere mensen.

Wat betekent Taiji, Taiji Gong en Taiji Quan? Is het hetzelfde als Taichi, T'ai Chi of Tai-chi Chuan? Wat is het verschil tussen Tai-chi Chuan, Taiji Quan en Taiji Gong? Is Qigong en Chi Kung hetzelfde? Is de Chi van Tai-chi hetzelfde als de Chi van Chikung? Hebben Taiji, Qigong, meditatie en vechtkunst iets met elkaar gemeen?

Dit zijn allemaal relevante vragen als je belangstelling hebt voor oosterse inzichten over gezondheid, vitaliteit, spiritualiteit, vechtkunst of zelfverdediging. Bij ons vind je antwoorden gebaseerd op een persoonlijke visie die gestoeld is op jarenlange studie bij een Chinese meester en lama die zijn kennis van het traditionele Taiji Quan, Dauïsme (= Taoïsme) en Boeddhisme heeft overgedragen.